divendres, 24 d’abril del 2009

Projecte "FAD. Xarxes d'Opinió" sobre habitatge, espais creatius i incivisme

El projecte “FAD. Xarxes d’Opinió” creat per l’associació Foment de les Arts Decoratives amb la col·laboració de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Generalitat de Catalunya (ICAC) i la complicitat de la Fundació Jaume Bofill, recull l’opinió de diferents experts sobre temes d’habitatge, espais creatius o incivisme per exemple, amb la intenció de generar informació i assentar una opinió rigorosa i fonamentada sobre cada tema, i per fer intervenir amplis sectors de la societat al voltant d’una idea de ciutat possible i assequible, desplaçant així el protagonisme que sovint té l’administració en aquest àmbit.

Tot i que el FAD treballa amb l’objectiu de promoure el disseny, l’arquitectura i la creativitat dins la vida cultural i econòmica del país, i que aquest projecte en particular s’ha creat amb la intenció d’afrontar preocupacions imperants de la societat catalana en el seu conjunt, molts dels articles fan referència a la ciutat de Barcelona en particular. Tot i així és interessant perquè moltes de les problemàtiques que es plantegen són comunes a altres ciutats, Figueres n’és una.

El format i el contingut d’aquest projecte són atractius, innovadors i ens permet escoltar les intervencions de diverses personalitats com Oriol Bohigas, Francesc Baltasar, Mikel Aramburu, Pere Portabella, Joan Subirats i Manuel de Solà-Morales, entre molts altres.
Per accedir-hi, només cal que feu clic sobre el següent enllaç:
http://xarxesopinio.fadweb.org/index.php/sobre-el-projecte/

Si voleu per començar, podeu escoltar la següent intervenció de l’arquitecte Josep Bohigas sobre infrahabitatge, on entre altres coses argumenta que “el que utilitzes com a habitatge no acaba a la porta de casa teva” i que “no podem deixar d’equipar les ciutats entenent que són mitja casa nostra”.
Enllaç:
http://xarxesopinio.fadweb.org/index.php/category/veus/bohigas-josep/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada