diumenge, 19 d’abril del 2009

"Minipisos", des d'un metre quadrat




Després de saber que existeix la “casa del metre quadrat” dissenyada per l’arquitecte Didier Faustino de l’estudi Mésarchitectures, instal·lada a la Porte d’Ivry de París, potser els pisos de 30m2 (protagonistes d’una polèmica el 2005), recobren una nova dimensió. Tot i que aquest projecte no pretén ser una solució factible als problemes d’habitatge i és més aviat una obra d’art provocadora, ens porta a reflexionar sobre les conseqüències de portar al límit la pressió dels especuladors del mercat immobiliari. També serveix de contrapunt al decret aprovat per la Generalitat el dia 7 d’abril de 2009 que entre altres coses, impedeix que es construeixin pisos de menys de 40 metres quadrats o “minipisos”. D'altra banda, el decret precisa que els habitatges han de ser concebuts atenent a l'aprofitament de les condicions naturals del clima, i aposta perquè els habitatges permetin a les persones amb mobilitat reduïda l'accés i la utilització de forma autònoma dels espais d'ús comú. Que en penseu del decret? Es pot viure digne i còmodament en un pis de menys de 40m2? Han de ser sostenibles tot els habitatges que es construeixin? Repercutiria negativament sobre el seu preu?

Per conèixer més detalls feu clic en el següent enllaç:
http://www.9diari.es/index.php/catalunya/catalunya-societat/2933-la-generalitat-aprova-un-decret-que-impedeix-que-es-construeixin-pisos-de-menys-de-40-metres-quadrats

Altres enllaços relacionats:
http://www.mesarchitecture.org/
http://www.recetasurbanas.net/index.php?idioma=ESP&ID=0012

2 comentaris:

  1. Crec que els minipisos (40mq)poden ser una solució temporal per una etapa de la vida de la persona o parella. Ara bé, més endavant, crec que es tendeix a buscar un espai vital més ampli. Fixem-nos com era la superficie mitjana dels pisos construits els anys 70 o 80 amb una menor especulació immobiliaria! Pot servir això com a referència del que era "natural"?

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari. La mitjana dels pisos dels anys 70 i 80 pot servir de referència del que era "natural" en aquell temps. Penseu que serveix de referència actualment o que s’haurien d’adaptar a les estructures familiars, els costums i a l’estil de vida d’avui en dia?

    ResponElimina