dilluns, 13 d’abril del 2009

De qui és el carrer?

… (Acebillo) Dejó claro que un espacio vacío, en su opinión, no es espacio público, una de las actitudes que con más ímpetu defendió el otro duelista (Cirugeda): "A ver si una familia no tiene derecho a usar un espacio vacío y estar en el" …

Els arquitectes Josep Antón Acebillo i Santiago Cirugeda van debatre sobre l’espai públic en el marc del festival Eme3 d’arquitectura, celebrat els dies 19, 20 i 21 de març. El reportatge de El País “De quién es la calle?” (21.03.09), sintetitza els dos punts de vista divergents. Mentre que Acebillo defensa l’intervencionisme en el disseny urbà, Cirugeda (alies “agitador de l’arquitectura”) defensa l’espontaneïtat. L’un augura que “pagarem molt car” el disseny superficial que es “limita al paisatge i poca cosa més”, i l’altre per la seva banda, aprofita qualsevol buit a les ordenances de qualsevol ajuntament per construir en solars o terrats. Aquest reportatge també posa damunt la taula una sèrie de preguntes, que a primera vista poden semblar simplistes però que segurament mereixen una reflexió: És el carrer dels arquitectes? De les administracions que les governen? De les persones? D’expressions lliures o de dissenys urbanístics clònics? I afegeixo, una mica de tots i de ningú? El debat sens dubte va estar servit i esteu convidats a revifar-lo. Si voleu més informació podeu consultar l’article complet fent clic en el següent enllaç:

2 comentaris:

  1. I què pensa vostè? A qui pertanyen els carrers de Figueres?

    ResponElimina
  2. Hola Fran. Volem que aquest sigui un espai on proporcionar materials interessants i donar idees que contribueixin a que la gent s’expressi i a crear debat. És per això que et convido a compartir amb els lectors la teva resposta a la pregunta, volem conèixer les vostres opinions.

    ResponElimina