dilluns, 20 de desembre del 2010

Dijous vinent, sessió de clausura de l'Àgora 2010

ÀGORA 2010
SESSIÓ DE CLAUSURA
“CREIXEMENT I DECREIXEMENT”
Museu de l’Empordà, 23/12/2010, a les 20h
Amb Amadeu Petitbó i Jordi Pigem



La propera i última sessió del cicle Àgora estarà dedicada a debatre quin model ha de seguir l’economia a partir de l’actual situació de crisi. S’oferiran dues visions: la de l’economia liberal basada en el lliure mercat, i la de la teoria del decreixement, que ofereix una alternativa a l’economia de creixement a partir d’una crítica de les conseqüències del productivisme de la societat industrial. Per parlar d’aquests temes comptarem amb dos ponents amb una trajectòria molt destacada: l’economista Amadeu Petitbó i el filòsof Jordi Pigem.


Amadeu Petitbó (Barcelona, 1946) és Doctor en Ciències Econòmiques. Actualment és catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i director de la Fundación Rafael del Pino, dedicada a la formació de líders polítics i econòmics i al foment del lliure mercat. Ha estat catedràtic a les universitats de Lleida i Barcelona, investigador a la London School of Economics (Regne Unit) i professor visitant a diverses universitats europees. Entre el 1990 i el 1992 va ser Subdirector General d’Estudis del Ministeri d’Indústria i Energia i Delegat d’Espanya al Comitè d’Indústria de la OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic). Del 1995 al 2000 va ser President del Tribunal de Defensa de la Competència. El 1999 va ingressar a la Reial Acadèmia de Doctors i va ser nomenat Economista de Mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya. També està en possessió de la Gran Cruz de la Orden del Mérito Civil. A Figueres, va ser vocal de la Junta del Patronat de l’Hospital. Entre les seves darreres publicacions trobem El derecho de la competencia en tiempos de crisis (Fundación Rafael del Pino, 2010) i Mercats i competència: efectes de liberalització i desregulació sobre l'eficàcia econòmica i el benestar (Reial Acadèmia de Doctors, 1999). 

Jordi Pigem (Barcelona, 1964) és Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Va ser professor del Masters in Holistic Science del Schumacher College (Anglaterra) entre 1998 i 2003. És autor de Qüestió de valors: del consumisme a la sostenibilitat (Tres i Quatre, 2010), Bona crisi: cap a un món postmaterialista (Ara Llibres, 2009; Buena crisis, Kairós, 2009), El pensament de Raimon Panikkar (Institut d'Estudis Catalans, 2007) i La odisea de Occidente (Kairós, 1994) i editor d’Ivan Illich: Textos Essencials (Tres i Quatre, 2009). Ha obtingut el Premi de Filosofia del Institut d'Estudis Catalans (1999) i el Premi d’Assaig de Resurgence i la Scientific and Medical Network (2006). Va ser coordinador de la revista Integral, és assessor del futur Museu del Paisatge de Catalunya i col·labora en diversos mitjans de comunicació. Des del 2004 resideix a l’Escala.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada