dilluns, 22 de novembre del 2010

El programa de l'Àgora 2010

Aquest matí hem fet la presentació pública del programa de l'Àgora 2010. Aquí el teniu!
Com us vam anunciar, aquest any l'Àgora estarà dedicada a reflexionar sobre l'economia, des d'un punt de vista social i cultural. Esperem comptar amb la vostra presència. Ens veiem el 2 de desembre.



ÀGORA 2010
ECONOMIA, CULTURA I SOCIETAT
Patrocinat per Argón

El cicle de debat Àgora és un espai de diàleg i reflexió sobre els aspectes que han de guiar el desenvolupament de Figueres durant els propers anys. És una activitat adreçada a tota la ciutadania, de caràcter obert i pluridisciplinar.

Amb el patrocini exclusiu d’Argón, aquesta segona edició de l’Àgora estarà dedicada a l’economia, des d’un punt de vista social i cultural. S’hi tractaran qüestions relacionades amb l’actual crisi econòmica, però també s’abordaran els vincles que l’economia té amb altres àmbits de la vida urbana, com la cultura, l’evolució de la família o les migracions.

S’hi plantejaran tant reflexions generals com problemàtiques concretes, contraposant diversos punts de vista, de la mà d’experts i pensadors locals i forans.



PROGRAMA

Dijous 2 de desembre
ECONOMIA I FAMÍLIES

Anna Cabré, directora del Centre d’Estudis Demogràfics i catedràtica de Geografia humana de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cristina Sánchez, professora de Sociologia a la Universitat de Girona, especialista en qüestions de gènere i desigualtats socials.


Dijous 9 de desembre
ECONOMIA I CULTURA

Jordi Mitjà, artista visual i curador. Co-dirigeix el projecte editorial Crani (www.crani.org).

Ponent per confirmar.


Dijous 16 de desembre
ECONOMIA I MIGRACIONS

Miguel Pajares, antropòleg social, investigador a la Universitat de Barcelona i president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Sergi Martí, tècnic d’Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.


A les 22.30h, als CatCinemes:
PROJECCIÓ EN COL·LABORACIÓ AMB EL CINECLUB DIÒPTRIA:

Welcome (Philippe Lioret, 2009). Brial és un jove kurd de 17 anys que arriba a Calais per creuar el Canal de la Mànega i retrobar-se a Anglaterra amb la noia que estima. Com que no sap nedar, anirà a classes de natació amb Simon, un francès que acaba de patir una crisi de parella. D’aquesta relació inesperada i casual en sorgirà una amistat i un aprenentatge peculiar per a cadascun dels dos.


Dijous 23 de desembre
CREIXEMENT I DECREIXEMENT

Amadeu Petitbó, catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat Complutense de Madrid i ex President del Tribunal de Defensa de la Competència.

Jordi Pigem, filòsof i escriptor. Autor de Qüestió de valors. Del consumisme a la sostenibilitat (Tres i Quatre, 2010).


Informació:
Totes les sessions tindran lloc a l’Auditori del Museu de l’Empordà a les 20h, i en acabar s’oferirà una copa de vi als assistents, per gentilesa de La Vinyeta.

La projecció del dia 16/12 tindrà lloc als CatCinemes a les 22.30h.

Entrada lliure (excepte la projecció als CatCinemes, que tindrà el preu habitual de les sessions del Cineclub Diòptria).

Més informació a http://agorafigueres.blogspot.com i al nostre perfil de Facebook.

Museu de l’Empordà / Rambla 2 / 17600 Figueres / 972 502 305

Programació i coordinació: Lucila Mallart Romero


Organitza:
Ajuntament de Figueres

Patrocina:
Argón

Hi col·laboren:
Museu de l’Empordà
Cineclub Diòptria

Amb el suport de:
La Vinyeta
Empordà
Hora Nova

2 comentaris:

  1. ja era hora que es tractessin temes reals i d'actualitat al alt Empordà...segur que hi molta gent que els espera......

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari, teresa. Ens alegrem que trobis interessant el programa, i esperem que hi hagi molta gent que pensi el mateix. T'esperem el proper dijous 2 de desembre a la inauguració del cicle!

    ResponElimina