dijous, 7 de maig del 2009

El valor del patrimoni arquitectònic de Figueres

Segons una notícia publicada el passat diumenge 3 de maig al Diari de Girona va, l’Estat invertirà 2.093.244 euros en la rehabilitació i recuperació de l'antic convent dels Caputxins de Figueres com a sala polivalent d'arts escèniques. Està previst que per a la construcció de la nova sala es conservin les restes existents i que a partir d'elles es recuperi el volum unitari del conjunt. Una de les premisses de la subvenció és que es respectin al màxim les parts que es mantenen, mentre que s’utilitzaran mètodes i materials actuals a les de nova creació.

La subvenció del Ministeri de Foment s’ha dut a terme perquè han considerat que el convent del Caputxins és un element de referència històrica de Figueres. Certament, aquest edifici del segle XVIII és un dels edificis patrimonials més importants de la ciutat però alhora més desconeguts, fins i tot per alguns dels seus ciutadans.

Com valoreu aquesta notícia? Què en penseu del patrimoni arquitectònic de Figueres (l’Escorxador, el Casino Menestral, la Plaça de Braus, el castell de Sant Ferran, la Casa Natal de Salvador Dalí o el mateix Convent dels Caputxins)? Quines són les seves possibilitats? Creieu que podria contribuir a atraure més turisme, o a diversificar l’existent? I com penseu que podria incidir en la vida dels seus habitants? Us heu plantejat mai si, coneixent millor el patrimoni de Figueres, podria canviar la vostra visió de la ciutat?

Per consultar la notícia del Diari de Girona feu clic aquí

3 comentaris:

  1. La rehabilitació del convent dels Caputxins és una notícia excel·lent per a Figueres. La ciutat té un dèficit històric d’espais dedicats a les arts escèniques. De totes maneres és una llàstima que la subvenció no arribi a cobrir tota la despesa que representaria el condicionament urbanístic de l’entorn (incloent la conversió de les dependències annexes en escola municipal de música i dansa) que, segons sembla, puja a 4,5 milions d’euros.
    De totes maneres, anem per bon camí!

    ResponElimina
  2. Hi estic d´acord! Coneixent millor el patrimoni figuerenc es canvia la visió q tens de la ciutat. De fet, hi han cases del centre històric de Figueres que tenen un petit plafó metàl.lic a l´entrada amb una breu explicació de la seva història. Hi han circuits o visites guiades per coneixer la ciutat als propis figuerencs o foranis amb explicacions més extenses? cgr

    ResponElimina
  3. Hola Anònim, moltes gràcies pel teu comentari. Veuràs que en resposta a la teva pregunta, hem publicat un petit article sobre les visites guiades que s'organitzen per conèixer la ciutat de Figueres. Disculpa el retard, hem esperat uns dies per tenir la informació de primera mà. Esperem que si algun lector coneix alguna altra proposta, la comparteixi amb nosaltres.

    ResponElimina