divendres, 15 de maig del 2009

“Valora el que tens”

L’Ajuntament de Novelda a Alacant ha posat en marxa una curiosa campanya per conscienciar als seus ciutadans del valor del mobiliari urbà. Els bancs, els fanals i les papereres són alguns dels elements de l’espai públic urbà d’aquesta localitat que porten una etiqueta amb el seu preu. Ara els ciutadans saben per exemple, que una palmera ha costat 1.800€ i un metre quadrat de gespa, 60€. En algunes d’aquestes 500 etiquetes que s’han col·locat en motiu de la campanya “Valora el que tens” s’hi pot llegir en lloc del preu, frases com “Bancs: on et vas fer el primer petó” o “Faroles: ens retornen els colors que la nit ha perdut”. Segons l’Ajuntament de Novelda, les destroces fetes al mobiliari urbà representen una despesa de 85.000€ i a finals de 2008 van detectar un increment de destrosses a la via publica. Aquests fets que els van impulsar a dur a terme aquest iniciativa amb l’objectiu de fer reflexionar els vandàlics i transmetre el missatge que “disposar d’un entorn agradable y de zones de lleure degudament condicionades no té preu”.

Com valoreu aquesta iniciativa? Francisco Juan, director del Màster de Conservació de Patrimoni Arquitectònic de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de València, afirma que les escoles d’arquitectura tendeixen a orientar-se cap a obra nova i no cap a la restauració. Esteu d’acord amb la seva afirmació? Com hem de valorar l’arquitectura del passat i com hem de pensar la del futur? Creieu que cal posar més èmfasi en “l’arquitectura sostenible” i apostar amb més força per la conservació i restauració d’edificis antics, de la mateixa manera que tenim cura de la via publica i del mobiliari urbà?

Si voleu consultar l’article publicat al diari El País el 13.05.09 sobre la iniciativa cliqueu sobre
l’enllaç, per llegir l’article “Maestros en conservar” consulteu aquí, i si teniu curiositat per conèixer més coses sobre el patrimoni arquitectònic de Figueres, visiteu aquest web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada